Van Avermaet mikt op ritwinst in Geraardsbergen, maar dít primeert nog steeds
Redactie
| 0 reacties

Van Avermaet wil winnen in Geraardsbergen, maar wil vooral WorldTour-punten pakken door derde plek in eindklassement

Van Avermaet mikt op ritwinst in Geraardsbergen, maar dít primeert nog steeds
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet werd in de rit van zaterdag vierde. Er viel volgens 'Gouden Greg' weinig te doen aan nummers één en twee Tim Wellens en Tom Dumoulin. Met de slotrit in zicht wil Van Avermaet graag zijn derde plek en de bijhorende WorldTour-punten behouden.

"Tim Wellens was gewoon sterker", bekende Van Avermaet bij HLN. "En Tom Dumoulin overbrugde de kloof op het juiste moment. 'Oli' (Naesen) en ik waren stevig aan het koersen om Wellens terug te pakken, toen hij ons verraste. Vanachter onze rug sprong hij weg. Ik worstelde een beetje met mezelf, probeerde nog aan te pikken maar 'kraakte' op enkele meters."

De achtervolgers probeerden het leidersduo nog in te halen. "De samenwerking in het achtervolgend groepje was uitstekend, we naderden op een bepaald moment nog tot op een seconde of tien. Maar toen ze vooraan opnieuw verdapperden, was het over. Soit, ik presteer binnen de lijn der verwachtingen. Ik ben blij met mijn conditie en met het resultaat."

"Ik ben blij met mijn conditie en met het resultaat"

Zondag wacht de slotrit naar Geraardsbergen. Een rit die de olympische kampioen moet liggen. "De slotetappe, met een hellende aankomst op De Vesten in Geraardsbergen, ligt me. Ik won er al eens in 2014 en probeer dat morgen over te doen. Los daarvan primeren nu mijn derde plaats in het klassement en de daaraan verbonden WorldTour-punten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties