Winnaar van de slotrit Jasper Stuyven reageert na knappe zege op de Muur
Redactie
| 1 reacties

Jasper Stuyven blij met winst in slotrit BinckBank Tour

Winnaar van de slotrit Jasper Stuyven reageert na knappe zege op de Muur

Jasper Stuyven boekte een knappe ritzege in de slotetappe van de BinckBank Tour. De renner van Trek-Segafredo kwam solo aan op de Muur van Geraardsbergen. "Een geweldig gevoel", klinkt het.

"Dit is een geweldig gevoel. Zeker na een jaar wachten. Het doet deugd om na een sterke week met de kers op de taart te eindigen", aldus Stuyven meteen na de rit. "Ik had wel aanvallen verwacht. Ik had niet de explosieve benen van gisteren door vermoeidheid. Het kwam dus goed uit dat ik mijn versnelling van achteraan kon plaatsen. En leuk dat ik het kon volhouden."

Stuyven begon met een bonus van 10" aan de Muur. "Ik wist dat ze van ver zouden komen op zo'n aankomst. Ik moest de sprint pas vanaf 200 meter aangaan. Dan kijk je nog enkele keren achterom en win je toch."

Voorjaar

Na lang wachten heeft de Leuvenaar dus een mooie zege beet. Zijn mooiste? "Kuurne-Brussel-Kuurne is nog steeds de mooiste, ook al is het geen WorldTour. Mijn dromen liggen in het voorjaar. Op zo'n Vlaams parcours is het natuurlijk heel mooi om zo'n WorldTour-zege te pakken", besluit Stuyven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties