Belgische openlijke sollicitatie voor WK in Bergen na sterke BinckBank Tour én verlies van 2 à 3 kilo
Redactie
| 0 reacties

Jasper Stuyven ziet hoogtestage renderen en hoopt op plekje in WK-selectie

Belgische openlijke sollicitatie voor WK in Bergen na sterke BinckBank Tour én verlies van 2 à 3 kilo

Anderhalf jaar. Zo lang was het al geleden da hij nog eens een koers kon winnen. Kuurne-Brussel-Kuurne dan nog wel. Maar Jasper Stuyven toonde in de slotrit van de BinckBank Tour dat de vorm voor het najaar goed zit.

Het was dus van februari 2016 geleden dat Stuyven nog eens won. "Het is niet dat ik daarmee zat", opent Stuyven in HNB. "In het voorjaar of in de Giro ben ik er vaak dicht bij geweest. Ik ben altijd in mezelf blijven geloven, wist dat er een dag zou komen dat het wel in de plooi viel. Had ik mezelf gek gemaakt - Ik moet winnen, ik moet winnen - dan was het er nooit meer van gekomen."

Stuyven was er niet bij in de Tour, maar kende wel een vruchtbare hoogtestage. "Ik ben twee, drie kilo verloren. En in de Prudential RideLondon voelde ik meteen dat de power er nog altijd was. Dan kom je met vertrouwen naar de BinckBank Tour. Maar het is niet dat ik specifiek naar deze koers heb toegewerkt. Ik wil er het hele najaar gewoon staan."

"Ik wil er het hele najaar gewoon staan"

En dan is er natuurlijk het WK waar Stuyven van droomt. "Ik heb zeker mijn plaats in de WK-ploeg van negen. Met Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet als kopmannen zal ons land een heel sterke ploeg kunnen sturen. Als je nu negen namen op papier zet, kom je uit bij renners die allemaal een koers kunnen winnen. Collectiviteit zal opnieuw de sterkte moeten worden", besluit de Leuvenaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

07/12/2019 Cyclocross Essen
08/12/2019 GP Zonhoven
14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross

Nieuwste reacties