Chris Froome gaat voor huzarenstukje in de Vuelta én kent zijn 8 ploegmaats op zoek naar eindzege

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Chris Froome gaat voor huzarenstukje in de Vuelta én kent zijn 8 ploegmaats op zoek naar eindzege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome gaat vanaf volgend weekend op zoek naar de eindzege in de Ronde van Spanje. De Brit kan na Bernard Hinault en Jacques Anquetil de derde renner worden die de Tour en de Vuelta in één seizoen wint.

De 32-jarige Froome kent alvast zijn ploegmaats voor de Ronde van Spanje. De kopman van Team Sky krijgt onder meer de hulp van Wout Poels, Mikel Nieve, Diego Rosa en Ian Stannard. De Nederlander Poels moest door een knieblessure enkele weken in het voorjaar geblesseerd toekijken en werd niet opgenomen in de Tour-selectie van Sky.

"Ik heb hier zeker nog wat zaken af te handelen", doelt Froome op zijn tweede plek van vorig jaar. "Ik ben hier nu al drie keer tweede geworden, maar ik heb een goed gevoel over de Vuelta van dit jaar. Ik ben enorm gemotiveerd om de dubbel Tour en Vuelta te winnen. Ik denk trouwens niet dat we al met zo'n sterke ploeg als dit jaar naar de Vuelta zijn afgezakt."

De selectie van Team Sky voor de Vuelta: Chris Froome, Wout Poels, Mikel Nieve, Diego Rosa, David Lopez, Gianni Moscon, Salvatore Puccio, Ian Stannard en Christian Knees

Wout Poels is er bij in de Vuelta en zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties