OFFICIEEL: Ondanks heel wat interesse heeft nummer 2 uit de Tour Rigoberto Uran een keuze over zijn toekomst gemaakt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Ondanks heel wat interesse heeft nummer 2 uit de Tour Rigoberto Uran een keuze over zijn toekomst gemaakt

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn tweede plek in het eindklassement van de Ronde van Frankrijk was er heel wat interesse voor de Colombiaan Rigoberto Uran. Maar de ronderenner heeft zijn beslissing voor de toekomst gemaakt. Hij zal ook de komende drie seizoenen ploegmaat van Sep Vanmarcke blijven.

Rigoberto Uran tekende een contract dat hem tot eind 2020 aan Cannondale-Drapac verbindt. "Ik ben erg gelukkig in deze ploeg", aldus de ex-renner van Patrick Lefevere. "Deze omgeving ligt me goed. Ik heb heel wat respect voor alle mensen die deel uitmaken van deze ploeg. Er wordt lol gemaakt naast de fiets, maar het gaat er ook serieus aan toe als we koersen. Dat vind ik belangrijk."

En dus was een contractverlenging een logische keuze, ondanks de interesse van heel wat andere ploegen. "Een contract van drie seizoenen biedt me zekerheid en de ploeg geeft me de mogelijkheid om op de Tour te focussen. Ik ben dus erg blij dat ik kon bijtekenen."

"Ik wil de Tour winnen" - Rigoberto Uran

Uran werd tweede in de afgelopen Tour, maar mikt de komende jaren hoger. "Het doel van de ploeg was om een rit te winnen en in de top vijf te eindigen in het eindklassement. We werden tweede en wonnen een rit. De komende jaren heb ik nog steeds heel wat doelen, maar mijn grootste doel blijft uiteraard de Ronde van Frankrijk. Ik wil de Tour winnen", besluit de Colombiaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties