OFFICIEEL: Zuid-Afrikaanse ronderenner Louis Meintjes kiest voor opvallende overstap
Redactie
| 0 reacties

Louis Meintjes keert na twee jaar terug naar Team Dimension Data

OFFICIEEL: Zuid-Afrikaanse ronderenner Louis Meintjes kiest voor opvallende overstap

De laatste weken en maanden was er heel wat belangstelling voor de Zuid-Afrikaanse renner Louis Meintjes. De 25-jarige klimmer werd in 2016 en 2017 telkens 8e in het eindklassement van de Ronde van Frankrijk. Na een afwezigheid van 2 jaar kiest hij opnieuw voor Dimension Data.

Meintjes rijdt dit seizoen voor UAE Fly Emirates, vorig jaar reed hij voor Lampre-Merida. Maar nu kiest hij dus voor een opvallende terugkeer naar de ploeg waar onder meer Stephen Cummings, Mark Cavendish en onze landgenoot Serge Pauwels rijden.

"Ik ben enorm opgewonden om terug te keren naar deze Afrikaanse ploeg", laat Meintjes weten. "Het was een gemakkelijke keuze voor mij, omdat Dimension Data boven alle andere professionele teams uitsteekt. Ze rijden niet alleen om te winnen, maar ook om andere mensen aan te zetten om te fietsen in Afrika."

'Twee jaar ervaring opgedaan'

Meintjes geldt als een groot rondetalent. "De voorbije twee jaar heb ik heel wat ervaring opgedaan bij Europese ploegen en ik hoop dat ik die ervaring kan gebruiken in nieuwe successen voor Dimension Data. Het Afrikaanse wielrennen heeft de voorbije vijf jaar een stap vooruit gezet", besluit Meintjes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties