Wat hebben we geleerd? Wout Van Aert maakt eindbalans op van BinckBank Tour en ziet dit grote verschil met de wereldtoppers
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Wout Van Aert heeft heel wat opgestoken van de BinckBank Tour

Wat hebben we geleerd? Wout Van Aert maakt eindbalans op van BinckBank Tour en ziet dit grote verschil met de wereldtoppers

Wout Van Aert heeft er een leerrijke week opzitten met de BinckBank Tour. Zijn ambities voor het algemene klassement mocht hij vrijdag al opbergen na een lekke band, maar zondag liet de wereldkampioen in het veld zich opmerken in de rit naar Geraardsbergen.

"Die lekke band op vrijdag, op het meest onmogelijke moment, heeft mijn klassementsambities om zeep geholpen", opent Van Aert op zijn webstek. "Daarom besloot ik om mij zaterdag te sparen in functie van vandaag. Ik wilde kost wat kost weten hoe ver ik stond tegen dit deelnemersveld in de Vlaamse Ardennen-etappe."

In de aanval

Van Aert ging in de finale in de aanval, maar kon nooit ver weg geraken. "Ik had er wel op gerekend wat meer jongens mee te krijden. Ik dacht dat er een aantal wilden anticiperen op die voorlaatste passage over de Muur. Maar Danny van Poppel was eigenlijk mijn enige bondgenoot."

"Achteraf gezien had ik misschien beter niet aangevallen en wat meer vertrouwen gehad in mijn explosiviteit om de beteren te proberen volgen. Zeker omdat achteraf toch weer een grote groep samen kwam. Ik merkte wél dat quasi iedereen gokt op die ene inspanning. Alleen de echte wereldtoppers als Sagan en Van Avermaet hebben meerdere cartouches, hé."

"Zonder die lekke band had ik wel vol voor die toptiennotering in het klassement willen gaan"

Maar de eindbalans is positief volgens de renners van Veranda's Willems-Crelan. "Door de omstandigheden heb ik geen resultaten behaald. Zonder die lekke band had ik wel vol voor die toptiennotering in het klassement willen gaan."

"Maar laat het ons positief bekijken: het was een zeer leerrijke en plezante week. En dit was toch een week op het allerhoogste niveau en op een parcours dat gelijkenissen vertoont met het klassieke voorjaar. Die ervaring neem ik in elk geval mee richting de lente van 2018", besluit Van Aert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties