Astana, Movistar of toch maar Team Sky? Spaanse toprenner heeft de ploegen voor het uitkiezen

Redactie
| 1 reacties
Astana, Movistar of toch maar Team Sky? Spaanse toprenner heeft de ploegen voor het uitkiezen
Foto: © photonews

Sinds 1 augustus mogen transfers bekendgemaakt worden in de wielerwereld. Eén van de meest gegeerde renners is ongetwijfeld Mikel Landa. De luxeknecht van Chris Froome wordt genoemd bij Movistar, maar heeft naar eigen zeggen nog geen contract voor 2018 ondertekend.

"Er zijn heel wat WorldTour-teams geïnteresseerd, maar ik weet nog niet wat volgend seizoen brengt", opent Landa bij Cyclingnews. "Er zijn meerdere opties mogelijk voor volgend jaar. Eén daarvan is een verlengd verblijf bij Team Sky."

Ook zijn ex-ploeg Astana wordt genoemd. Daar was de Bask al eens twee jaren in dienst. Toen werd hij onder meer derde in de Giro van 2015. "Het is duidelijk dat ik mijn eigen kans wil gaan. Ik weet niet of ik volgend seizoen nog voor een andere renner wil werken. Het is mijn doel om mijn eigen opportuniteiten te hebben."

'Snel beslissing nemen'

Zijn beslissing zal de komende dagen of weken bekendgemaakt worden. "Het waren twee drukke maanden, dus ik heb niet veel tijd gehad om na te denken over de toekomst. Het is een belangrijke beslissing, maar nu ik thuis ben, zal ik de beslissing zo snel mogelijk maken. Maar ik heb nog nergens iets getekend", benadrukt Landa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties