Vuelta 2017: Een sprinter genre Degenkolb of toch maar een klassementsrenner die met het puntenklassement aan de haal gaat?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vuelta 2017: Een sprinter genre Degenkolb of toch maar een klassementsrenner die met het puntenklassement aan de haal gaat?

Zaterdag gaat in het Franse Nîmes de Ronde van Spanje van start met een ploegentijdrit. Wij blikken elke dag vooruit op de klassementen in de Vuelta. Op woensdag bespreken we de kanshebbers voor het puntenklassement.

Het puntenklassement - met net als in de Tour een groene trui - beloont de renners die het meest vooraan eindigen in een etappe. Het zijn dus vaak de snelle jongens uit het peloton die na drie weken Vuelta op het hoogste schavotje staan wat betreft de puntentrui.

Maar ook de klassementsmannen maken een kans, omdat er in elke rit punten te verdienen zijn voor de puntentrui. En zeker omdat er in de Vuelta van dit jaar heel wat aankomsten bergop zijn. De jongens die bergop goed uit de voeten kunnen én een snelle finish in de benen hebben, zijn dit jaar dé kanshebbers.

Valverde op drie

Sean Kelly en Laurent Jalabert zijn nog steeds recordhouder met vier keer eindwinst in het puntenklassement. Alejandro Valverde blijft momenteel op drie steken, maar hij zal er door zijn zware valpartij in de Tour ook niet bij zijn in de Ronde van Spanje. Mogelijk volgend jaar dus mederecordhouder?

Vorig jaar was het Fabio Felline die mocht zegevieren. Dit jaar lijkt zijn ploegmaat John Denkolb een grote kanshebber. Zeker omdat er in de Vuelta weinig echte sprinters aanwezig zijn en de Duitser ook wel een bergje over kan. Bij Quick-Step Floors zijn er met Julian Alaphilippe en Matteo Trentin ook wel jongens die een berg kunnen verteren én snel zijn aan de meet.

Hetzelfde geldt voor Sacha Modolo, die als één van de kopmannen van UAE Fly Emirates wordt uitgespeeld. Maar ook Magnus Cort Nielsen is een naam om in de gaten te houden. De renner van Orica-Scott won vorig jaar twee ritten in de Vuelta.

Dubbel feest voor Magnus Cort Nielsen in de Vuelta van 2016

Maar door de vele aankomsten bergop zullen dus ook de favorieten in het voordeel zijn. En dan komen we vanzelfsprekend uit bij namen als Chris Froome en Romain Bardet. Zij zullen ook zeker de nodige punten sprokkelen. Ook Luis Léon Sanchez eindigde vorig jaar knap als vijfde. Iemand om in de gaten te houden dus.

De favorieten van Wielerkrant.be voor de puntentrui:

**** John Degenkolb
*** Julian Alaphilippe - Chris Froome
** Matteo Trentin - - Luis Léon Sanchez - Juan José Lobato
* Magnus Cort Nielsen - Romain Bardet - Sacha Modolo - Esteban Chaves

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties