Dáárom verkiest topsprinter Marcel Kittel Katusha-Alpecin boven een verlengd verblijf bij Quick-Step Floors

Redactie
| 0 reacties
Dáárom verkiest topsprinter Marcel Kittel Katusha-Alpecin boven een verlengd verblijf bij Quick-Step Floors

De overstap van Marcel Kittel van Quick-Step Floors naar Katusha-Alpecin is één van de meest opvallende transfers van de wielerwereld. En de reden waarom de veelvraat van de afgelopen Tour voor de Russisch-Duitse ploeg kiest, is ook meer dan duidelijk.

Bij Katusha-Alpecin is Kittel zeker van Tour-deelname, bij Quick-Step Floors was dat niet het geval. De Belgische ploeg heeft met de Colombiaan Fernando Gaviria een groot talent voor de toekomst en die zal volgend jaar ongetwijfeld willen proeven van het grootste wielercircus ter wereld.

"Gaviria won in mei vier ritten in de Giro. Natuurlijk wil die volgend jaar de Tour rijden", wist Kittel al een tijdje. "Het Quick.Step-management kan mij nog geen definitieve zekerheid geven omtrent mijn deelname", klinkt het in HLN.

"Gaviria won in mei vier ritten in de Giro. Natuurlijk wil die volgend jaar de Tour rijden"

Ook Tony Martin, die in het verleden uitkwam voor Patrick Lefevere, speelde een rol in de overstap van zijn landgenoot. "Tony heeft mij effectief geadviseerd. De voorbije jaren onderging Katusha een grote verandering in positieve zin. Ik wil in de toekomst mee met hen de ingeslagen weg verder bewandelen", vertelt Kittel nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties