Kwiatkowski krijgt in Bergen déze helpers mee in zoektocht naar tweede regenboogtrui

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Kwiatkowski krijgt in Bergen déze helpers mee in zoektocht naar tweede regenboogtrui

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Polen heeft alvast zijn selectie voor het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen bekendgemaakt. De Polen mikken met Michal Kwiatkowski op goud. Hij krijgt enkele goede helpers mee.

Kwiatkowski werd al eens wereldkampioen. In 2014 veroverde hij de regenboogtrui in het Spaanse Ponferrada. En in het Noorse Bergen, waar de renners een lastig parcours wacht, gaat de renner van Team Sky op zoek naar een tweede gouden plak op het WK.

Met zes Polen naar WK

De Polen mogen slechts zes renners naar het WK sturen omdat ze net buiten de top tien vallen in de UCI-landenranking. Met zijn Sky-ploegmaats Lukasz Wisniowski en Michael Golas en BORA-hansgrohe renners Maciej Bodnar en Rafal Majka krijgt Kwiatkowski de hulp van enkele mooie namen. De zesde naam in de selectie is Maciej Paterski (CCC Sprandi).

Kwiatkowski is aan een uitstekend seizoen bezig. De Sky-renner was recent nog de beste in de Clasica San Sebastian en speelde een belangrijke rol in de vierde Tour-eindzege van Chris Froome. Eerder op het seizoen schreef hij al Milaan-Sanremo en de onverharde klassieker Strade Bianche op zijn naam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties