Poels wil niet in de schaduw van Froome blijven in Vuelta: "Ik kan het afmaken in de groep der favorieten"
Redactie
| 8 reacties
Poels wil niet in de schaduw van Froome blijven in Vuelta: "Ik kan het afmaken in de groep der favorieten"

Wout Poels start in de Vuelta in dienst van Chris Froome, die na drie keer tweede nu eens wil winnen in Spanje. Maar toch heeft hij ook eigen uitgesproken ambities.

Mollema kon immers in de Tour een rit pakken, ook al was hij knecht voor Contador. "Bauke was mee met de vroege vlucht; ik denk dat ik ook kans maak in het groepje met de favorieten. Op die manier kan ik het ook afmaken", luidt het bij Poels in De Morgen.

Hij wil zelf ook ooit kopman zijn in een grote ronde, maar blijft geduldig. "Vandaag heb ik het gevoel dat ik nog kan groeien binnen de ploeg. De Tour wordt lastig, maar waarom zou ik geen leider kunnen zijn in de Giro of Vuelta?"

Ik heb Dumoulin niet nodig om te dromen

Zijn blessure gooide roet in het eten, maar zijn status veranderde niet. "Neen. Dat ik in Polen meteen kopman was, zegt voor mij genoeg. Alleen blijft de situatie wel zo dat ik moeilijk op tafel kan slaan. Ik heb nog nooit top tien gereden in een grote ronde."

Kan hij Tom Dumoulin achterna? Dat blijft de vraag. "Ik heb Tom niet nodig om te dromen. Ik heb genoeg ambitie uit mezelf. Twee jaar geleden heb ik voor Sky gekozen en ik denk nog steeds dat dat de beste keuze was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties