Lefevere heeft vervanger voor Vermote in eigen rangen: "Hij moet ervoor zorgen dat hij volgend jaar de Tour rijdt"

Redactie
| 0 reacties
Lefevere heeft vervanger voor Vermote in eigen rangen: "Hij moet ervoor zorgen dat hij volgend jaar de Tour rijdt"

Enkele grote namen zoals Dan Martin en Marcel Kittel verlaten Quick-Step Floors op het einde van dit seizoen. Maar ook superknecht Julien Vermote verlaat na zeven trouwe seizoenen de stal van Patrick Lefevere.

Vermote verkast naar Dimension Data, waar hij helper wordt van Mark Cavendish en waar hij in het voorjaar meer zijn eigen kans mag gaan. "Als Julien Vermote denkt dat hij bij een andere ploeg minder zal moeten knechten en meer zijn eigen kansen mag gaan, dan is het zijn goed recht om te vertrekken", is Lefevere formeel.

In de Tour de France maalde Vermote ettelijke kilometers af voor sprinter Marcel Kittel, die vijf ritten won. Al ziet Lefevere in de toekomst die rol voor iemand anders weggelegd.

Serry naar de Tour?

"Maar ik heb ook Pieter Serry en die heeft in de Giro evenveel kilometers aan de kop gereden als Vermote in de Tour. Alleen heeft niemand het daarover, omdat niemand dat heeft gezien. Ik heb aan Serry gezegd dat hij ervoor moet zorgen dat hij volgend jaar de Tour rijdt", besluit Lefevere in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties