Historische zege voor Quick-Step Floors-renner Matteo Trentin: "Erg trots"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Historische zege voor Quick-Step Floors-renner Matteo Trentin: "Erg trots"

In de eerste rit in lijn was het Yves Lampaert die voor Matteo Trentin eindigde, maar dinsdag werden de rollen omgedraaid. Lampaert loodste de Italiaan, die na dit seizoen naar Orica-Scott vertrekt, naar de zege. Een historische zege overigens.

"We namen onze verantwoordelijkheid in de achtervolging op de vluchters", steekt de Italiaanse renner van wal bij zijn team. "We deden het bulk van het werk. Tim haalde de vluchters bij, Bob en Niki beschermden mij vervolgens goed. Julian en Yves brachten me tenslotte in perfecte positie."

Het was Yves Lampaert die Trentin naar zijn eerste WorldTour-zege van het seizoen loodste. "Ik wist dat de laatste kilometer erg technisch was, maar maakte me niet druk omdat ik wist dat ik Yves bij me had. Hij liet twee dagen geleden zien hoe goed hij is in zo`n situatie. Ik ben erg blij dat ik mijn ploegmaats kon belonen voor hun harde werk", zegt Trentin.

"Ik ben erg trots dat ik dat gedaan heb in het shirt van Quick-Step Floors"

De zege van Trentin was eentje voor de geschiedenisboeken. Hij won eerder al in de Giro en Tour. "Het is een geweldig gevoel om een rit in elke Grote Ronde te hebben gewonnen. Ik ben erg trots dat ik dat gedaan heb in het shirt van Quick-Step Floors. Ik kwam hier om een rit te winnen en ben blij dat het al zo vroeg in de koers gelukt is. Onze Vuelta is geweldig tot nu toe. Iedereen geeft 100%, we hopen dat we de komende ritten nog veel mooie momenten mogen beleven", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties