Lefevere verliest trouwe pion bij Quick-Step: "Ik ben er kind aan huis. Het team zit in mijn hart"

Redactie
| 0 reacties
Lefevere verliest trouwe pion bij Quick-Step: "Ik ben er kind aan huis. Het team zit in mijn hart"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Julien Vermote verlaat na zeven seizoenen trouwe dienst Quick-Step Floors en rijdt vanaf 2018 voor het Afrikaanse Dimension Data. Al was dat natuurlijk geen gemakkelijke beslissing voor de West-Vlaming.

Er was interesse van AG2R-La Mondiale en Vermote kon langer bij Quick-Step blijven, maar uiteindelijk werd het Dimension Data. Er volgde natuurlijk nog een laatste gesprek met Patrick Lefevere. "Moeilijk, was dat. Emotioneel zelfs", bekent Vermote in HLN. "Want voor alle duidelijkheid, ik heb het bijzonder naar mijn zin bij Quick.Step."

Transfer gegund

"Ik ben er kind aan huis. Het team zit in mijn hart. Ik reed drie jaar voor opleidingsploeg Beveren 2000 toen Lefevere mij de kans gaf prof te worden. En ik merkte tijdens onze laatste babbel ook dat Patrick mij die transfer gunde. Wellicht is hij zelf benieuwd naar waar ik op termijn nog uitkom in die vrije rol."

In het voorjaar van 2018 krijgt Vermote zijn eigen kans. In de Tour zal hij zich uitsloven voor Mark Cavendish. "Zelfs dan zal Mark me af en toe mijn eigen kans laten gaan. Dat weet ik zeker. Ik van mijn kant zal met plezier voor hem werken wanneer nodig. Maar niet te pas en te onpas. Niet in de Ronde van Dubai bijvoorbeeld. Zoals Mark het zelf tegen mij verwoordde: we gaan elkaar beter maken", besluit Vermote.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties