Lutsenko is de beste vluchter in Vuelta, Chris Froome blijft dan toch leider
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Alexey Lutsenko wint de vijfde rit in de Ronde van Spanje, Froome behoudt het rood

Lutsenko is de beste vluchter in Vuelta, Chris Froome blijft dan toch leider

De vijfde rit in de Ronde van Spanje is gewonnen door Alexey Lutsenko. De Astana-renner ontsnapte met twee andere van zijn medevluchters en dartelde op de slotklim solo naar een mooie zege.

Een kopgroep van 16 renners trok vrij snel in de aanval. Quick-Step Floors-renner Alaphilippe kreeg het gezelschap van onder meer Soler, Gougeard, Haller, Lutsenko en Bol. Later kwam ook nog de Rus Mamikin aansluiten. In de afdaling van de Alto de la Serratella, op goed 40 kilometer van de streep, ging Haller solo.

Bij de achtervolgers werd er getwijfeld, terwijl er in het peloton niet vol gekoerst werd. De rode leiderstrui van Froome was in gevaar door de Nederlander Bol, al leek de Sky-kopman daar niet om te malen. Even later maakten Lutsenko en Mohoric de aansluiting vooraan bij Haller.

Lutsenko solo

Die laatste moest op een steil stuk echter afhaken. Op de slotklim van drie kilometer lang naar Santa Lucia trok Lutsenko meteen door en liet hij zijn metgezel Haller achter. Kudus liet daarachter Gougeard achter en ging nog op zoek naar leider Lutsenko. Die hield echter stand en pakte een mooie ritzege. Froome leek even het rood kwijt te spelen, maar mag donderdag toch starten in de leiderstrui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties