OFFICIEEL: Tweevoudige winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad drie seizoenen langer bij Team Sky

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Tweevoudige winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad drie seizoenen langer bij Team Sky

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Sky en Chris Froome zullen ook de volgende drie seizoenen een beroep kunnen doen op Ian Stannard. De 30-jarige klassieke renner en knecht voor de Grote Rondes heeft zijn contract bij de Britse formatie verlengd.

"We worden geweldig ondersteund in deze ploeg", laat Stannard weten. "Het team luistert goed naar de renners en laat ons mee beslissen. Dat is erg belangrijk in wedstrijden zoals de klassiekers, want daar liggen mijn doelen."

Stannard is momenteel in de Vuelta aan de slag, maar zijn seizoen liep nog niet zoals gewenst. "Het is duidelijk dat 2017 niet gegaan is hoe ik het wilde. De klassiekers waren een teleurstelling. Ik hoopte om veel beter te doen. En dan moest ik door ziekte ook nog de Tour missen. Dat was zeker niet ideaal."

"Parijs-Roubaix is de wedstrijd die ik absoluut wil winnen"

Stannard wil Froome aan een eerste eindzege in de Vuelta helpen, maar denkt ook al aan de toekomst. "Ik ben al bezig met volgend jaar. Ik zal een plan maken voor volgend jaar, samen met Rod (Ellingworth). Parijs-Roubaix is de wedstrijd die ik absoluut wil winnen, dus daar ga ik alles aan proberen te doen", besluit de Brit, die in 2015 en 2016 de beste was in de Omloop Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties