Opluchting bij Vuelta-Belg na derde plek in Tarragona: "Ik heb echt diep gezeten. Ik was de depressie nabij"

Redactie
| 0 reacties
Opluchting bij Vuelta-Belg na derde plek in Tarragona: "Ik heb echt diep gezeten. Ik was de depressie nabij"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vierde rit in de Ronde van Spanje was een kolfje naar de hand van Matteo Trentin, die Quick-Step Floors al een tweede ritzege bezorgde. De eerste Belg was Tom Van Asbroeck en die was maar wat blij met die prestatie.

Van Asbroeck maakte dit seizoen de overstap naar Cannondale-Drapac na twee moeilijke seizoenen bij LottoNL-Jumbo. "Wat een opsteker na twee rotjaren", aldus de 27-jarige renner in Het Nieuwsblad. "Ik was alle vertrouwen kwijt. Maar deze derde plaats bewijst dat ik er stilaan weer bovenop kom. Ik heb echt diep gezeten. Ik was de depressie nabij."

De Belgische sprinter gold als één van de grootste talenten van ons land, maar kende ook veel blessureleed. "Ik ben daar ook alle vertrouwen in mezelf kwijtgeraakt", bekent hij. "Ik kende veel pech en kreeg weinig steun van de ploegleiding. Ze hebben mij twee jaar afgebroken, mentaal zat ik aan de grond. Ik moet mijn vrouw Dorien bedanken, zij heeft toen echt afgezien met mij, maar heeft mij gered."

"Die twee jaar bij LottoNL-Jumbo hebben er zwaar ingehakt, maar ik heb er ook uit geleerd"

"En ook Sep Vanmarcke, natuurlijk. Zonder hem zat ik niet in een topploeg. Hij loodste mij mee naar Cannondale. Hij geloofde wél in mij, net als zijn broer Ken, die ploegleider is. Beetje bij beetje geraakte ik er weer bovenop. Steun doet zoveel, ik had dat echt nodig. Die twee jaar bij LottoNL-Jumbo hebben er zwaar ingehakt, maar ik heb er ook uit geleerd", besluit Van Asbroeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties