Groen licht voor BMC-Belg: "Hoop in september of oktober opnieuw te koersen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Groen licht voor BMC-Belg: "Hoop in september of oktober opnieuw te koersen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zag er even benard uit na zijn zware valpartij in de Ronde van Polen, waar onze landgenoot en BMC-renner Ben Hermans meerdere breuken en gebroken tanden aan overhield. Maar de Limburg is opnieuw op de weg aan het trainen en zal binnen enkele weken zijn comeback in het peloton maken.

"Ondanks mijn breuken voel ik me vrij goed", opent Hermans bij zijn team. "De breuken genezen goed en weerhouden me niet om op de fiets te zitten. Maar het moeilijkste genezingsproces zijn mijn gebroken tanden. Ze zijn voorlopig hersteld, maar het is nog steeds irritant. Ook mijn nek voelt nog wat stijf aan, maar ook dat verloopt vrij goed."

En Hermans gaat ook al op de weg fietsen. "Ik heb daarvoor groen licht gekregen van de dokters. Sinds vorige vrijdag fiets ik terug op de weg en heb ik zelfs eens vier uur getraind. De dagen daarvoor heb ik vooral op de rollen gezeten toen ik me goed voelde."

Comeback

De renner die volgend jaar naar Israel Cycling Academy uitkomt, wil snel zijn comeback maken. "Ik denk dus niet dat ik veel van mijn conditie verloren ben en ik hoop dat ik snel weer helemaal fit ben. We moeten samen met de medische staf wel nog beslissen wanneer ik mijn comeback kan maken in het peloton. Maar dat zal zeker voor september of oktober zijn", aldus Hermans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties