Jonge landgenoot laat zich opmerken in de Vuelta: "Daar had ik vooraf voor willen tekenen"

Redactie
| 0 reacties
Jonge landgenoot laat zich opmerken in de Vuelta: "Daar had ik vooraf voor willen tekenen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De twee Belgen die mee waren in de Vuelta-rit van vrijdag werden knap vierde en zesde. Thomas De Gendt ging nog op zoek naar latere winnaar Mohoric, terwijl De Tier met twee anderen net niet de kloof kon dichten op De Gendt en co.

De Tier, uitkomend voor LottoNL-Jumbo, is bezig aan zijn eerste Grote Ronde. En hij werd knap zesde in de rit van vrijdag. "Onmiddellijk na de aankomst was ik ontgoocheld", aldus de jonge Floris De Tier in HNB. "Maar na de lange busrit achteraf overheerste de voldoening. Zesde in mijn eerste Grote Ronde, en dat in de langste rit: ik had er vooraf voor willen tekenen."

"Héél koersend Gavere zit vooraan in de Vuelta"

Op de laatste beklimming werd de beslissing geforceerd. "Het was zonde dat ik op die Alto del Castillo net de laatste vijftig meter door het ijs zakte, waardoor ik niet mee was met het groepje van De Gendt. Anders reed ik misschien nog voor de zege, want Mohoric reed lange tijd slechts tien seconden voorop."

"Onderweg was het wel even lachen toen Thomas en ik naar elkaar keken en zegden: Héél koersend Gavere zit vooraan in de Vuelta. Ook al ben ik ondertussen met mijn vriendin uitgeweken naar Aarsele, wij zijn de enige twee profs van Gavere", besluit De Tier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties