Patrick Lefevere legt het vertrek van topsprinter uit én: "We gaan Kittel op zijn donder geven in de Tour"

Redactie
| 0 reacties
Patrick Lefevere legt het vertrek van topsprinter uit én: "We gaan Kittel op zijn donder geven in de Tour"

Patrick Lefevere heeft enkele drukke weken achter de rug met heel wat contractverlengingen en inkomende en uitgaande transfers. Dé meest besproken transfer is natuurlijk het verlies van sprinter Marcel Kittel.

Het was volgens Lefevere geen kwestie van budget. "In de ZLM Tour ben ik met mijn zoon een eerste keer naar hem toe gevlogen. Marcel zat toen in een dip", aldus Lefevere in HNB. "Zijn knie deed pijn, zijn deelname aan de Tour was zelfs twijfelachtig. Toen hebben we een uur samen in de auto gezeten om over de toekomst te praten. In dat gesprek liet hij al vallen: Ja maar, wat met Gaviria volgend jaar?”

“Tijdens de Tour zijn de gesprekken voortgegaan. Onder meer met zijn vriend en manager Jörg Werner in Düsseldorf: Patrick, we zijn superblij bij Quick Step. Toen Marcel in de shit zat, heb je hem toch een mooi salaris gegeven. Hij wil hier blijven. Met Marcel zelf heb ik pas in Parijs opnieuw gesproken. Toen was het opnieuw: Ja maar, Gaviria..."

Gaviria, Gaviria...

"Ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij zich daar geen zorgen over hoefde te maken: Marcel, je zit twee jaar bij ons in de ploeg. Je weet dat ik de baas ben. Als ik je nu zeg dat je de Tour volgend jaar rijdt, dan rijd je de Tour. Gaviria is net 23 geworden. Hij kan gerust nog een keer een Giro doen", vervolgt Lefevere. "Maar Kittel was er niet gerust op, want hij had de situatie eerder meegemaakt met Degenkolb bij Sunweb."

En dus gaat Lefevere volgend jaar met Gaviria naar de Tour om Kittel te kloppen. "Dat is de challenge. We gaan Kittel op zijn donder geven. Niet voor niks heeft Mark Cavendish bij de start van de Tour nog aan Brian Holm gezegd: Ik ben blij dat jullie Gaviria niet hebben meegenomen. Dat is de enige die me hier kan kloppen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties