Belgische pechvogel van de Vuelta zet door en bereikte eerste doel: "Ik schreeuwde het telkens uit van de pijn"
Redactie
| 0 reacties

Jelle Wallays wil ondanks dubbele valpartij in de Vuelta absoluut overleven

Belgische pechvogel van de Vuelta zet door en bereikte eerste doel: "Ik schreeuwde het telkens uit van de pijn"
Foto: © photonews

Een valpartij in de derde etappe van de Ronde van Spanje, waarbij hij zijn ribben kneusde, om vervolgens de dag daarna nog eens ten val te komen en zo heel wat schaafwonden op te lopen. Het is nog niet de Vuelta van Jelle Wallays geweest.

Maar ondanks de dubbele valpartij blijft de 28-jarige renner van Lotto Soudal doorzetten. Met slechts één doel: binnen twee weken de eindmeet halen in deze Vuelta. "Ik heb de rustdag gehaald, mijn eerste doel is bereikt", aldus Wallays in gesprek met HLN. "Want dat was toch de opdracht, na mijn val in de derde etappe."

"Ploegleider Mario Aerts heeft mij op dag zes gevraagd of ik niet beter zou stoppen. Die dag lagen er heel veel vluchtheuvels op het parcours. Ik pakte die elke keer vol. Dat moest. Ik schreeuwde het telkens uit van de pijn. Je kunt moeilijk remmen en er traag over rijden. Ik heb die etappe 120 kilometer tussen de auto's gereden, maar ik kon niet rechtstaan op de pedalen om op te trekken na een bocht."

"Ploegleider Mario Aerts heeft mij op dag zes gevraagd of ik niet beter zou stoppen"

"Mario kon het niet meer aanzien. Ik heb hem gezegd: als het morgen weer zo is, stop ik. Maar het is toch gelukt", aldus de aanvaller. "Mijn benen zijn dik in orde. Het probleem is dat ik niet goed kan ademen, niet kan versnellen. Maar voorlopig voel ik mijn lichaam nog recupereren."

Al ziet Wallays het dus nog steeds positief tegemoet én denkt hij het te halen. "Als het lichaam zo blijft functioneren, zie ik het in de laatste week wel goed komen. Wie weet wat er nog kan gebeuren in die laatste week. Hier blijf ik nog even. Iedereen zegt: waarom, waarom? Dat ik roofbouw op mijn lichaam pleeg? Maar elke Grote Ronde is roofbouw. Voor mij is het een overwinning dat ik hier toch nog altijd ben", besluit Wallays.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties