BMC-Belg ontsnapte: "Weylandt, Broeckx, Boeckmans... Voor hetzelfde geld was ik niet meer wakker geworden"

Redactie
| 0 reacties
BMC-Belg ontsnapte: "Weylandt, Broeckx, Boeckmans... Voor hetzelfde geld was ik niet meer wakker geworden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een breuk aan zijn rechtse pols, aan zijn grote teen en aan zijn spaakbeen. Plus bovendien nog wat gebroken tanden. Het was in de Ronde van Polen een akelige valpartij van onze landgenoot Ben Hermans, maar uiteindelijk 'viel de schade mee'.

Het had veel erger kunnen aflopen voor de renner van BMC die volgend jaar naar Israël trekt. "Op mijn fietscomputertje heb ik later gezien dat we 86 per uur reden, vervolgens zakte dat naar 70, dan ineens naar nul", steekt Hermans van wal in HNB. "Ik moet onmiddellijk buiten bewustzijn geweest zijn en ben van links naar rechts gekatapulteerd. Vandaar ook al die breuken. Ik heb mij niet meer kunnen beschermen."

"Plots word je geconfronteerd met de risico's die je als renner neemt"

"Heel akelig. Dat is wat mij nog het meeste tegenzit: plots word je geconfronteerd met de risico's die je als renner neemt. Ik ben eerder al zwaar gevallen. Twee jaar geleden nog in Plouay. Toen had ik verlamd kunnen zijn. Nu ben ik ook nog eens buiten bewustzijn geweest. Pas op intensieve zorgen ben ik weer echt wakker geworden. In die zin ben ik er nog goed van afgekomen. Mijn hersenen zijn in orde, dat is al veel."

Hermans weet dat hij geluk heeft gehad. "Ik hoef je de verhalen niet te vertellen: Weylandt, Broeckx, Boeckmans… Voor hetzelfde geld was ik niet meer wakker geworden", beseft de Limburger. "Als ik mijn helm zag nadien… Die was in frutten vaneen. Probleem is dat je er als wielrenner niet mag bij stilstaan. Ofwel kies je voor je sport en denk je niet na. Ofwel denk je wel na, maar dan moet je stoppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties