Eerste Belgische Vuelta-week: prachtige ritzege, twee opgaves en doorzetters

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eerste Belgische Vuelta-week: prachtige ritzege, twee opgaves en doorzetters

In de Ronde van Spanje zijn er al acht ritten gereden en was er maandag een eerste rustdag. Tijd om een voorlopige balans op te maken van onze Belgen.

Op de tweede dag was het al meteen bingo voor België. Na de ploegentijdrit in het Franse Nîmes was daar de onvermijdelijke Yves Lampaert. Na een mooi stukje teamwork van Quick-Step Floors, maakte de West-Vlaamse hardrijder en tevens Belgisch kampioen tijdrijden het af met een straffe solo. De Vuelta kon al niet meer stuk.

Ook Thomas De Gendt reed zich zoals enkele andere landgenoten in de kijker. De Waaslander sprokkelde al enkele bergpunten, maar een vierde plek was het hoogst haalbare tot dusver. Ook Maxime Monfort, Serge Pauwels, Laurens De Vreese, Bart De Clercq en Floris De Tier lieten zich al opmerken in de ontsnappingen. Tom Van Asbroeck mengde zich al in de massasprints en sleepte zo een vierde plek uit de brand.

Jens Debusschere is er niet meer bij

Helaas hebben we ook al van twee landgenoten afscheid moeten nemen. Jonas Van Genechten, vorig jaar nog goed voor ritwinst, moest de strijd al in de eerste week staken. En met Jens Debusschere moest er ook een andere sprinter de Vuelta voor bekeken houden.

Tot slot nog een pluim voor één van de Lotto Soudal-Belgen. Jelle Wallays kwam al in de derde en vierde etappe twee keer ten val, maar Wallays bijt door en heeft de rustdag gehaald. Meer zelfs, Wallays hoopt zich nog te tonen in de derde en laatste week. Van doorzettingsvermogen gesproken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties