Ongelofelijk! Vierde ritzege van Quick-Step Floors in deze Ronde van Spanje is een feit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ongelofelijk! Vierde ritzege van Quick-Step Floors in deze Ronde van Spanje is een feit

De tiende rit in de Ronde van Spanje heeft opnieuw een ritzege opgeleverd voor het Belgische Quick-Step Floors. In de etappe na de rustdag mochten de vluchters zegevieren en was het Matteo Trentin die een tweede keer won in de Vuelta.

Er was heel wat regenval bij de start en het duurde een poosje voor er een ontsnapping tot stand kwam. Na twee uur koers geraakte er dan toch een groep van 18 renners weg. Geen Belgen daarbij, maar wel Quick-Step Floors-renners Matteo Trentin en Niki Terpstra, net als Rojas, Soler, Luis Leon Sanchez, Van Rensburg en Roson.

De voorsprong van de vluchters groeide al snel tot ruim vijf minuten. Met de slotklim in zicht en daarna nog een verraderlijke en smalle afdaling werd het al snel duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Vier renners scheidden zich op die slotklim af van de rest. Daarbij Trentin, Roson, Rojas en Van Rensburg.

Trentin en Rojas met twee

In het peloton zette Bahrain-Merida zich op kop. Vincenzo Nibali staat namelijk bekend als een prima daler en het plannetje was om zo seconden terug te nemen op leider Froome. Vooraan bleven er met Trentin en Rojas in de afdaling twee renners over.

Rojas begon de sprint van ver, maar Trentin ging er nog gemakkelijk over en boekte zijn tweede ritzege. De vierde al van Quick-Step Floors in deze Ronde van Spanje. In de groep der favorieten bleef het spektakel achterwege. Froome behoudt zo de rode leiderstrui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties