VIDEO: Trialbiker Kenny Belaey stunt op unieke locatie in Noorwegen (al liep het ook bijna fataal af...)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
VIDEO: Trialbiker Kenny Belaey stunt op unieke locatie in Noorwegen (al liep het ook bijna fataal af...)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoot Kenny Belaey heeft opnieuw voor een stunt gezorgd. In Noorwegen sprong de trialbiker op de Kjeragbolten, een ronde rots die tussen twee rotswanden in zit op 984 meter hoogte. Maar het liep ook bijna fout af.

Opnieuw dus een absolute stunt van de Aalternaar. "De locatie van de Kjerag is verbluffend", vertelt Belaey op zijn webstek. "Om originele trialactie in beeld te brengen, is het echt de max! Helaas zat er op dat moment al niet veel jus meer in de benen. De klim en de vermoeidheid van de voorbije dagen begonnen hun tol te eisen."

Belaey sprong twee keer, maar de tweede keer liep bijna dramatisch af. "Zodra ik neerkwam, verloor ik mijn evenwicht. De rots zelf is niet alleen superglad, ook de ronde vorm maakte het een heel lastig obstakel om te bedwingen met een fiets. Ik voelde mezelf lijkbleek wegtrekken en ik stond te trillen op mijn benen."

"Na mijn bijna-val was er echter niets dat me kon overhalen om nog eens te springen"

"De aanpassing van de endurofiets naar de trialfiets, de vermoeidheid en eerlijk gezegd de manier waarop ik deze uitdaging had onderschat… Het hakte er flink in. Eigenlijk hadden we zo goed als alle materiaal voor de video ingeblikt. Na mijn bijna-val was er echter niets dat me kon overhalen om nog eens te springen", vervolgt Belaey.

Eén foutje op de Kjeragbolten kan een fatale val van 984 meter diep betekenen. "Waarom begin je aan zoiets? Gewoon omdat het kan eigenlijk! Natuurlijk ben ik maar al te blij dat alles goed is afgeloppen. Of je nu fietst, gaat trekken of klimmen, je gezond verstand gebruiken, blijft de beste bescherming", geeft de trialbiker nog wijze raad mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties