Katusha-renner Maxim Belkov legt uit waarom hij géén klacht indient tegen man die hem van de fiets duwde

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Katusha-renner Maxim Belkov legt uit waarom hij géén klacht indient tegen man die hem van de fiets duwde
Foto: © photonews

Opvallend incident in de Ronde van Spanje donderdag. Maxim Belkov werd door een man van zijn fiets geduwd en kwam zo achter de hekken terecht. Maar de Rus van Katusha-Alpecin heeft besloten om geen klacht in te dienen.

De man die Belkov duwde, zou met een mentale beperking kampen. En daarom liet Belkov in een persbericht weten geen klacht in te dienen. "Dankzij de Vuelta-organisatie heb ik meer informatie gekregen over het incident dat zich gisteren voor deed op de Puerto del Torcal, toen een fan me een duw gaf", aldus de Rus.

'Dit had erger kunnen aflopen'

"Blijkbaar sukkelt de man met een mentale ziekte. Voor mij is dat reden genoeg om geen verdere actie tegen hem te ondernemen", is Belkov duidelijk. "Ik ben gezond en niet geblesseerd, maar dit had erger kunnen aflopen."

Al heeft Belkov wel nog een boodschap voor alle wielerfans. "Wielrennen is een heel toegankelijke sport en dat moeten we zo houden. Maar ik hoop wel dat dit de ogen van veel fans zal openen. Raak de renners alsjeblieft nooit aan in een wedstrijd en loop niet aan onze zijde", besluit Belkov.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties