Van Avermaet staat op zijn strepen: "Zeven man in dienst van Gilbert en mij"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Van Avermaet staat op zijn strepen: "Zeven man in dienst van Gilbert en mij"

Vanmiddag stelt bondscoach Kevin De Weert zijn selectie voor het WK in Bergen voor. België mag als topland negen renners afvaardigen in Noorwegen.

Met Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet hebben we bovendien twee topfavorieten in de rangen. Dat beseft die laatste ook. "Of er niet té veel grote namen en te weinig helpers zijn? Wel, dan stel ik voor dat iedereen eens naar zichzelf kijkt hoeveel koersen hij gewonnen heeft. En welke", aldus Van Avermaet in Het Laatste Nieuws.

"Je wordt niet zomaar wereldkampioen na 270 kilometer. Dat is toch nog iets anders dan pakweg de BinckBank Tour winnen. Voor mij is het duidelijk: Phil en ikzelf zijn de onbetwiste kopmannen, met eventueel Oliver Naesen als extra beschermde renner."

We komen uit bij de klassieke renners en wij Belgen domineerden het klassieke voorjaar

-Greg Van Averamaet

"En als wij goed genoeg zijn, moeten alle anderen in dienst rijden. Er is nog altijd een soort hiërarchie." Van Avermaet wil ook de koers in handen nemen. "Daar leent het parcours zich toe. Niet té licht, maar ook niet overdreven zwaar. Sowieso komen we uit bij de klassieke renners."

"En wij Belgen domineerden dat klassieke voorjaar. Daarnaast kunnen we profiteren van de sterkte van ons team in de breedte. We hebben voor elke fase van de koers jongens die we kunnen meesturen en het kunnen afwerken, mocht dat nodig zijn. Ik denk aan Stuyven of Wellens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties