Daarom verkiest veldrijder Rob Peeters de Verenigde Staten boven de Brico Cross in Eeklo

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Daarom verkiest veldrijder Rob Peeters de Verenigde Staten boven de Brico Cross in Eeklo
Foto: © photonews

Terwijl Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zondag hun eerste grote afspraak van het seizoen hebben met de Brico Cross in Eeklo, zal Rob Peeters komend weekend in de Verenigde Staten aan de slag zijn. En dat is met een reden.

De voorbereiding van Peeters verliep alvast goed. "Ik heb deze zomer niets aan de hand gehad en heb mijn programma volledig kunnen afwerken zoals op voorhand was gepland", vertelt Peeters. "Dit is het perfecte moment om aan het seizoen te beginnen, al wil ik me ook niet blindstaren op die goede zomer. In het verleden kende ik al goede winters na een slechte zomer en omgekeerd.”

Top 50

Maar maandag stapte de veldrijder op het vliegtuig naar de VS. "Als ik de komende weken geen wedstrijden rij, dan verlies ik 250 punten", klinkt het. "Daarmee zou ik op 150 punten van de vijftigste plaats terecht komen, een plaats die startrecht geeft in de wereldbekerwedstrijden. Die top vijftig is dus heel belangrijk.”

En dus gaat Peeters in Rochester - en niet in Eeklo - op zoek naar de nodige punten. "Op papier zullen de andere renners in Rochester wel naar mij kijken. Maar het niveau zal wel iets hoger liggen dan vorig jaar in China. Verwacht niet dat ik daar zomaar de wedstrijd zal winnen. Veel deelnemers werken ook toe naar de wereldbekers in Iowa en Waterloo en voor eigen volk kunnen die jongens altijd wel iets meer", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties