Iljo Keisse over zijn bocht: "Die pint aannemen is niet evident" (kijk of het hem lukt)
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Iljo Keisse over zijn bocht: "Die pint aannemen is niet evident" (kijk of het hem lukt)
Foto: © SDG

Maandag werd in Wetteren het jaarlijkse Dernyfestival verreden. Een hoogmis voor de wielerliefhebber met heel wat bekende namen aan de start. Maar voor één renner is het nog iets specialer dan voor de andere.

Iljo Keisse heeft er al enkele jaren -De Gentse renner van Quick-Step Floors is een routinier in Wetteren- zijn eigen bocht. Een massa enthousiaste fans wacht er hem steevast op met bier. Ook tíjdens de koers.

"Die pint aannemen is toch niet evident", geeft Keisse toe in een gesprek met Wielerkrant. "Sowieso kan je hem in de bocht zelf niet aannemen. Het is een linke bocht en we vliegen er tegen vijfenvijftig, zestig per uur door."

We vliegen er tegen vijfenvijftig, zestig per uur door

"Ze zijn ook al eens verder in de bocht gaan staan, maar zeker als het in een bekertje zit, is het niet te doen. Ik kan wel elk jaar oefenen." Inventiever werd Keisse ook. Zo gooide hij een lege bidon richting zijn supporters, die vulden de drinkbus met bier en daarna was het een kwestie van timing.

Bekijk hieronder of het hem lukte. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen. Volgend jaar gaat Keisse het bier overigens sponsoren, beloofde hij na afloop van de koers.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties