Vermoeide Lampaert staat voor belangrijke dag: "Het was toch even schrikken tijdens de verkenning"

Redactie
| 0 reacties
Vermoeide Lampaert staat voor belangrijke dag: "Het was toch even schrikken tijdens de verkenning"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag staat er in de Ronde van Spanje een proef tegen de klok op het programma. En dan is het bij onze landgenoten toch wat uitkijken naar de prestatie van Yves Lampaert, Belgisch kampioen tijdrijden.

Lampaert won al een rit in de Vuelta en droeg zo een dag de leiderstrui. Maar de vermoeidheid begint door te wegen. "Om eerlijk te zijn: ik ben op dit moment toch redelijk vermoeid", opent Lampaert in HLN. "Het is al een zware Vuelta geweest, met veel verplaatsingen en heel intensieve ritten."

"Het blijft toch een beetje mijn discipline en ik wil mijn Belgische kampioenentrui eer aandoen"

Al is deze tijdrit wel een doel voor de West-Vlaming. "Begrijp me niet verkeerd, ik wil me echt wel tonen in de tijdrit. Het blijft toch een beetje mijn discipline en ik wil mijn Belgische kampioenentrui eer aandoen. Ik stel mezelf niet graag concrete doelen voorop, maar de top 10 moet haalbaar zijn. Met Rohan Dennis is gisteren ook een belangrijke concurrent weggevallen."

"Het was toch even schrikken tijdens de verkenning. Het asfalt loopt bij momenten stevig op. Na vijftien relatief vlakke openingskilometers volgt een tussenstuk waar veel renners tegen de muur zullen lopen. Het wordt zaak om daar zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Het tweede deel is meer op mijn maat, al wordt het afwachten hoe ik voor de dag zal komen na twee zware weken", besluit een voorzichtige Lampaert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties