Belgisch kampioen Yves Lampaert legt uit waarom hij te laat kwam aan de start van zijn tijdrit

Redactie
| 0 reacties
Belgisch kampioen Yves Lampaert legt uit waarom hij te laat kwam aan de start van zijn tijdrit

Yves Lampaert legde beslag op een 13e plek in de Vuelta-tijdrit van dinsdag. Mogelijk had top 10 er wél ingezeten, indien ... Lampaert op tijd was gekomen.

Op beelden was er achteraf te zien hoe Lampaert door het startpodium raasde en aan zijn tijdrit begon. Hij was namelijk te laat. "Het was al naar de knoppen nog vóór ik vertrok", vertelt Lampaert in HNB. "Ik zat daar te wachten op mijn stoeltje, ijsvest aan. Misschien iets te veel op mijn gemak. En er stond daar ook geen klok."

'Hey kieken'

"Ineens kwam Wilfried Peeters afgelopen en zei: 'Hey kieken, je moest al weggeweest zijn!' Van daar naar het startplatform was het nog 100 à 150 meter. Ik weet niet hoeveel later ik daar was: 7 of 15 seconden? Bleek dat het ijsvest de communicatie met Peeters had verstoord. Hij heeft me vanuit de ploegauto tot drie keer toe opgeroepen, maar ik heb niets gehoord."

En daarna ging de West-Vlaming hard te keer om die schade goed te maken. "Ik ben dan veel te hard beginnen te rijden. Waarna ik bergop beetje bij beetje ben ontploft. Natuurlijk ben ik zwaar ontgoocheld. Kom dat tegen. Een dag om snel te vergeten", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties