Carlo Bomans over nieuwe Belgische wonderboy die eigenlijk voetballer moest worden: "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt"

Redactie
| 0 reacties
Carlo Bomans over nieuwe Belgische wonderboy die eigenlijk voetballer moest worden: "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt"

Het verhaal van de 17-jarige renner Remco Evenepoel is opmerkelijk. Een jaar geleden stond er nog in de sterren geschreven dat de ex-speler van Anderlecht en PSV profvoetballer zou worden, maar het werd uiteindelijk wielrennen. En op het WK is hij één van de speerpunten van de Belgische junioren.

Evenpoel raakte het voetbalplezier bij Anderlecht kwijt. Hij probeerde het nog bij KV Mechelen, maar koos uiteindelijk voor een avontuur op de fiets. En daarin bleek hij goed te zijn. Héél goed zelfs. Op het WK in Bergen wordt hij bij de Belgen, na amper vijf maanden fietsen, uitgespeeld als kopman.

"Zoiets heb ik toch nog niet meegemaakt”, aldus juniorenbondscoach Carlo Bomans. "Hij fietst amper vijf maanden, hé. En hij leert ongelooflijk snel. Hoe hij bergop kan rijden, ongelooflijk. In het begin kon hij niet dalen, nu rijdt hij ook daar iedereen eraf. Hij kan ook tijdrijden. Alleen zijn spurt moet beter. Hoewel, hij komt altijd alleen aan. Hij heeft nog niet echt moeten spurten."

Evenepoel als speler van de jonge Duivels

Wat is er dan mogelijk op het WK? "Ik durf er geen uitspraken over te doen, want Remco is echt geen gewone", vervolgt Bomans in HNB. "Maar zijn kop is goed, hij houdt de voetjes op de grond. Hij wordt ook goed omringd door zijn ouders. We gaan er ook op letten dat we hem niet opbranden. Volgend jaar gaan we hem stap voor stap brengen in de grotere koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties