Klaas Vantornout hangt over 6 maanden zijn crossfiets aan de wilgen: "Dit was geen evidente keuze, maar ik had geen zin om aan te modderen"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Klaas Vantornout hangt over 6 maanden zijn crossfiets aan de wilgen: "Dit was geen evidente keuze, maar ik had geen zin om aan te modderen"
Foto: © photonews

Klaas Vantornout begint op z'n 35ste aan zijn laatste veldritseizoen. Dinsdagavond kondigde de tweevoudige Belgische kampioen zelf zijn afscheid aan. "Anderhalve maand geleden nam ik deze beslissing", vertelt de crosser van Marlux-Napoleon Games bij Wielerkrant.be.

"Dit is een opluchting. Zowel de ploeg als ikzelf weten nu waar we aan toe zijn", aldus Vantornout. "Dit geeft me een bevrijdend gevoel. Want ik besefte al langer dat het nog moeilijk zou worden om topprestaties te leveren."

Waar ik nog wil uitpakken? Op de crossen waar de regen zijn werk heeft gedaan

In het tussenseizoen hakte de West-Vlaming de knoop door. "Ik be geboren met de fiets, dus dit was geen evidente keuze. Maar ik had anderzijds geen zin om aan te modderen of bij een kleinere ploeg terecht te komen. Want dan rijd je automatisch ook met minder goed materiaal. Ik wil me nog een halfjaar amuseren. Ik hoef niet langer de kopman te zijn."

Waar wil Vantornout nog uitpakken? "Op de crossen waar de regen zijn werk heeft gedaan. (lacht) Binnen het veldritwereldje is er veel veranderd. De zware crossen kan je tegenwoordig makkelijk op één hand tellen. Net van die wedstrijden houd ik. Op de snellere omlopen kom ik er niet meer aan te pas."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties