Naesen, Hayman en Backaert onder de indruk: "Dit maakt koersen in België zó mooi"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Naesen, Hayman en Backaert onder de indruk: "Dit maakt koersen in België zó mooi"
Foto: © photonews

Het Dernyfestival in Wetteren is intussen een gekend fenomeen bij de renners. Door smalle straatjes mét niveauverschil achter een derny koersen, makkelijk is anders. Het unieke karakter zorgt ervoor dat de renners het wel kunnen pruimen.

“Het is mijn vierde keer achter derny's dit seizoen”, geef Frederik Backaert, één van de revelateis van de Tour, mee in een gesprek met Wielerkrant. “Maar dit is de eerste waarin het wat bergop én bergaf gaat. Dat maakt het plezant.”

Backaert won de eerste reeks. “Het is altijd tevreden wanneer je bloemen naar huis kan meenemen. Mijn vriendin zal tevreden zijn.” De eindoverwinning was voor Belgisch kampioen Oliver Naesen.

Mijn vorige dernykoers was minder plezant, ik kon de kasseien niet aan

“Het is plezant, een evenement waar ik elk jaar met plezier naartoe kom”, gaf Naesen mee. “Ik ken hier ook veel volk, ik passeer hier elke dag op training (met de Parelvissers, nvdr.).”

Ook Mathew Hayman keek zijn ogen uit. “Het was lang geleden dat ik nog achter derny's reed, van 2002 geloof ik. Toen moest ik lossen in Amsterdam, ik verteerde die kasseien niet goed.” Toch opmerkelijk voor een latere winnaar van Parijs-Roubaix.

Hij was vooral onder de indruk van het publiek. “Het is leuk om te zien dat het wielrennen nog een ziel heeft in België. Het is een wedstrijd in de week en toch staat hier zóveel volk. Het is altijd leuk in België.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws