Armée dolgelukkig na eindelijk eerste profzege: "Alaphilippe kon niet meer, maar met hem weet je nooit. Ik móest hem lossen"
Redactie
| 28 reacties
Armée dolgelukkig na eindelijk eerste profzege: "Alaphilippe kon niet meer, maar met hem weet je nooit. Ik móest hem lossen"
Foto: © photonews

Sander Armée heeft op zijn 31ste eindelijk zijn eerste profzege beet. En op wat voor een manier, hij finishte solo in een heel lastige Vuelta-rit.

"Dit is fantastisch! In mijn achtste jaar als prof win ik eindelijk, ik heb er dus lang op moeten wachten", aldus Armée in een eerste reactie. "Ik kwam er een paar keer dichtbij, maar nu lukte het dan toch. En in wat voor een koers."

"Normaal gezien werk ik voor het team, maar in deze Vuelta kreeg ik een vrije rol en ik zat al drie keer mee in een ontsnapping. Ik wist dat ik goed was en aan het einde gaf ik vol gas", aldus de dolgelukkige renner van Lotto-Soudal.

Wat een gevoel!

-Sander Armée

Hij had wel een paar lastige klanten mee met Lutsenko en Alaphilippe. "Ik dacht op de tweede klim al aan een aanval. De samenwerking zat niet goed in de kopgroep."

"Ik wist dat bijna niemand me op het valse plat zou kunnen volgen. Lutsenko was mee, maar Alaphilippe zat dood. Hij kon niet meer aan kop komen. Maar met hem weet je nooit, dus moest ik hem lossen. Daarna ging ook Lutsenko eraf, wat een gevoel!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties