Peloton over de helse Vuelta-klim: "Zonder volk was ik te voet gegaan" & "Zelfs met de auto moeilijk om boven te komen"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Peloton over de helse Vuelta-klim: "Zonder volk was ik te voet gegaan" & "Zelfs met de auto moeilijk om boven te komen"
Foto: © photonews

De klimmers hadden het al enorm zwaar op Los Machucos, maar wat met de mindere goden bergop. Die kwamen haast helemaal niet boven.

“Man. Ik heb afgezien. Het was voortdurend aftellen”, aldus Tim Declercq in Het Nieuwsblad. "Ik had een 36x30-versnelling laten steken. Maar zelfs dat was misschien nog niet genoeg. Op het eerste steile stuk slipte mijn achterwiel. Dus moest ik de volledige klim in het zadel naar boven rijden.”

Het was dat of afstappen. “Misschien hadden we het beter wel gedaan. Bij wijze van stil protest omdat ze de Vuelta zo zwaar maken. Ik heb tijdens de klim een paar keer gedacht aan afstappen. Maar ja, er stond zoveel volk. Iedereen zou het gezien hebben."

Dit was er zwaar over -Dirk Demol

"Dan val je in affronten als prof. Als er geen fans naast de weg hadden gestaan, ik was te voet gegaan. Al was ook dat nog zwaar geweest. Met die klikschoenen was ik niet boven geraakt en mijn mountainbikeschoenen liggen thuis."

Ook ploegleider Dirk Demol (Trek-Segafredo) had er in dezelfde krant zijn bedenkingen bij. "Dit was er zwaar over, zelfs met de volgwagen was het moeilijk om boven te geraken. Als je stilviel was het over en out."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties