Zico Waeytens heeft nieuwe ploeg beet: "Ik ga alle mooie klassiekers rijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Zico Waeytens heeft nieuwe ploeg beet: "Ik ga alle mooie klassiekers rijden"

Team Sunweb maakte woensdag bekend dat het op 1 oktober afscheid neemt van onze landgenoot Zico Waeytens. De West-Vlaming rijdt in Canada en in Lichtervelde zijn laatste koersen in zwart-witte kleuren. Waeytens heeft al een nieuwe ploeg beet, al wilde hij nog niet zeggen welk team.

"Ik denk dat het voor beide partijen beter was dat we uit elkaar gingen", vertelt Waeytens bij Wielerkrant.be. "Meer heb ik daar niet over te zeggen. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik had nog een contract voor één jaar, dus dat kan je niet zomaar afzeggen. Ik wou gewoon weg. De samenwerking was niet meer zo plezant."

Maar Waeytens heeft wel al een nieuwe werkgever beet. Ondanks dat er nog niet geweten is welke ploeg, lichtte hij een tipje van de sluier wat betreft zijn programma. "Ik wacht tot mijn nieuwe ploeg het bekend maakt", lacht Waeytens. "Ik ga alle mooie klassiekers rijden. Of je de Ronde van Vlaanderen nu bij een WorldTour-team of een continentale ploeg rijdt, dat is even mooi."

"Of je de Ronde van Vlaanderen nu bij een WorldTour-team of een continentale ploeg rijdt, dat is even mooi"

"In de grote klassiekers zal ik in dienst rijden, maar in een semi-klassieker zoals Kuurne-Brussel-Kuurne zal ik volledig mijn eigen kans kunnen gaan", aldus de snelle man. "In Canada wil ik er nog het beste van maken. Ik wist al van half juli dat ik zou weg gaan. Vanaf dan heb ik alles nog gegeven en waren ze nog tevreden over mijn prestaties", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties