De Gendt na Giro en Tour nu ook aan het feest in de Vuelta: "Had het niet meer verwacht, maar ik hou wel van verrassingen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

De Gendt enorm blij met ritzege in GIro, Tour én nu ook de Vuelta

De Gendt na Giro en Tour nu ook aan het feest in de Vuelta: "Had het niet meer verwacht, maar ik hou wel van verrassingen"
Foto: © photonews

Twee ritzeges op twee dagen in de Vuelta. En bovendien de vierde ritzege in deze Vuelta. Het kan niet meer stuk voor Lotto Soudal nu ook Thomas De Gendt de handen in de lucht mocht steken. En zo heeft de Waaslander al een rit gewonnen in elke Grote Ronde.

"Ik zat mee voorin van in het begin van de rit", vertelt De Gendt. "Voor de wedstrijd hadden we gezegd dat er zich wellicht een groep zou vormen met de bergtrui en de puntentrui. Ik geloofde niet echt in mijn kansen, maar dan kwam alles toch nog samen. Ik weet dat ik niet traag ben in een sprint. Ik zat in een goede positie en dan heb ik de sprint van mijn leven gereden."

De Gendt heeft nu ritzeges beet in alle Grote Rondes. "Ik had het dit jaar helemaal niet verwacht, maar ik hou wel van verrassingen. Ik voelde me de eerste week niet goed. De tweede week was ik oké, maar nu liep het beter. Vandaag verliep perfect voor mij", besluit de Lotto Soudal-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties