Ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers maakt één bedenking na succesvolle zomercampagne van heel wat crossers

Redactie
| 0 reacties
Ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers maakt één bedenking na succesvolle zomercampagne van heel wat crossers

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De echte winter en koude temperaturen zijn nog ver weg, maar toch staat dit weekend het nieuwe veldritseizoen op het programma. Ook voor ex-wereldkampioen Paul Herygers is het erg vroeg. Hij vreest bovendien dat sommige veldrijders tijdens de zomer overdaad gepleegd hebben.

"Dat blijft zeer vroeg", opent Herygers bij Sporza. "Maar het is niet anders dan vorig jaar. Toen begonnen we in Geraardsbergen, nu is het Eeklo dankzij een beurtrol. Ik denk wel dat de renners zelf staan te popelen. Ze werken een stevige campagne op de weg af en dan denk ik dat het hoog tijd is dat ze hun werk doen: veldrijden. Het is nu aan hen."

Wat opviel, heel wat crossers hebben een (succesvolle) campagne achter de rug op de weg, maar dus ook heel wat kilometers op de teller. "Daar denk ik af en toe ook wel eens aan. De ene kijkt het af van de andere en wat is nu de beste keuze? De ene kan iets meer verdragen dan de andere."

Te veel hooi op de vork

En dus vreest de ex-wereldkampioen dat sommigen de rekening de komende weken gepresenteerd krijgen. "Maar iedereen werkt wel hetzelfde programma in het veld af. In dat opzicht zou het kunnen dat er enkelen overdaad gepleegd hebben. Bij de 1e, 2e of 3e cross wordt onmiddellijk duidelijk of je te veel hooi op je vork hebt genomen", besluit Herygers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties