Gaviria kan Ewan niet van zijn derde zege houden na hectische sprint, 21-jarige Belg wordt knap zevende

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Gaviria kan Ewan niet van zijn derde zege houden na hectische sprint, 21-jarige Belg wordt knap zevende
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Caleb Ewan heeft zijn hattrick voltooid in de Ronde van Groot-Brittannië. In de massasprint op vrijdag bleef hij Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) en Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) voor. Enzo Wouters eindigde knap als zevende.

Na winst in de eerste en de derde rit heeft de 23-jarige Caleb Ewan (Orica-Scott) nu ook de zesde rit in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. Hij sprintte met sprekend gemak naar de overwinning en liet zo Fernando Gaviria en Dylan Groenewegen achter zich. Lars Boom blijft dan weer de leider in het algemene klassement.

Eerder in de rit gingen 7 renners op zoek naar dagwinst. Daarbij onder meer de jonge James Shaw van Lotto Soudal. De voorsprong werd nooit echt groot en het was Shaw die uiteindelijk als laatste van de vluchters plooide.

Wouters mooi 7e

Maar de massasprint kwam er dus en daarin mocht Ewan zegevieren. Met de 21-jarige Enzo Wouters op de zevende plek eindigde er ook een Belg in de top tien. Het jonge Lotto Soudal-talent is aan zijn eerste seizoen bij de profs bezig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties