Geen einde aan vete tussen Kristoff en Boasson Hagen in aanloop naar WK: "Ik zal niet voor hem werken en hij niet voor mij"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Alexander Kristoff wil op het WK in Bergen voor eigen rekening rijden niet voor die van Edvald Boasson Hagen

Geen einde aan vete tussen Kristoff en Boasson Hagen in aanloop naar WK: "Ik zal niet voor hem werken en hij niet voor mij"
Foto: © photonews

Noorwegen heeft met Edvald Boasson Hagen en Alexander Kristoff twee kandidaten voor het podium op het WK in eigen land. Maar er zit toch een serieuze barst in het Noorse huwelijk.

Op de voorbije twee WK's in Richmond en Qatar zat de samenwerking tussen beide Noren al niet goed. Kristoff beschuldigde zijn landgenoot ervan om te veel voor eigen rekening te rijden. "We zijn het nog steeds niet eens over wat er vorig jaar is gebeurd. We spreken wel met elkaar", vertelt de renner van Katusha-Alpecin bij Cyclingnews.

'Edvald heeft meer kansen'

"Maar hij zal niet voor mij werken en ik niet voor hem", vervolgt Kristoff. "We zullen voor onze eigen rekening rijden, maar niet op elkaar vertrouwen. Het parcours ligt Edvald iets beter omdat ik denk dat er op het einde enkele aanvallen zullen zijn. Ik denk niet dat ik sterk genoeg zal zijn om die aanvallen op de slotklim te beantwoorden. Hij heeft dus meer kansen, maar ik presteer dan weer beter in langere wedstrijden. We zien dus wel."

Boasson Hagen was iets diplomatischer over het komende WK in Bergen. "We hebben wat er vorig jaar is gebeurd achter ons gelaten en kijken uit naar de wedstrijd in eigen land. We zijn twee verschillende renners, dus we kunnen elkaars hulp gebruiken", klinkt het bij de renner van Dimension Data.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties