"Ik kreeg meteen na de aankomst een sms van Patrick Lefevere. Proficiat. We winnen hier de helft van de ritten"
Redactie
| 0 reacties

Marc Sergeant vol lof over Sander Armée na eerste grote zege bij de profs

"Ik kreeg meteen na de aankomst een sms van Patrick Lefevere. Proficiat. We winnen hier de helft van de ritten"

Hoe slecht het voorjaar van Lotto Soudal was, zo goed is het najaar. Met onze landgenoot Sander Armée werd er al een derde keer in deze Ronde van Spanje raak geschoten. Het stemt ploegmanager Marc Sergeant tevreden.

Voor de Herentenaar was het zijn eerste grote zege bij de profs. "Sander is een geweldige jongen om in de ploeg te hebben. Altijd lachen, nooit klagen", vertelt Marc Sergeant in HNB. "Als je hem opbelt om plots naar de Ronde van Noorwegen te gaan omdat er iemand ziek is: Geen probleem, Marc. Je kunt op mij rekenen. Goed weer, slecht weer. Hij staat er altijd."

"Het was hij die in mei voor de kentering zorgde binnen onze ploeg na het mindere voorjaar. In Romandië won hij het bergklassement. Je zag zijn ploegmaats zich daar aan optrekken. Ze gingen massaal in de ontsnapping om ervoor te zorgen dat zijn concurrenten geen punten konden pakken. Niet veel later wonnen we in de Giro, Duinkerke, België en de Dauphiné. De trein was vertrokken."

'Spaanse droom'

Ondanks de tegenslag met de opgaves van Valls en Debusschere verloopt dus alles prima in de Vuelta voor Lotto Soudal. "We beleven een Spaanse droom", is Sergeant duidelijk. "Wij niet alleen. Ik kreeg meteen na de aankomst een sms van Patrick Lefevere: Proficiat. We winnen met ons twee Belgische ploegskes gewoon de helft van de ritten

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties