Onwaarschijnlijk: een dag na Sander Armée bezorgt Thomas De Gendt Lotto Soudal een vierde ritzege in de Vuelta!
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Thomas De Gendt bezorgt Lotto Soudal een vierde ritzege in de Ronde van Spanje

Onwaarschijnlijk: een dag na Sander Armée bezorgt Thomas De Gendt Lotto Soudal een vierde ritzege in de Vuelta!

Het kan niet meer op voor onze landgenoten in deze Ronde van Spanje. Een dag na de overwinning van Sander Armeé bezorgde Thomas De Gendt Lotto Soudal een vierde ritzege in de Vuelta. Hij toonde zich de snelste van de vluchters.

Een ruime kopgroep ging al vroeg in de rit in de aanval. Daarbij vijf landgenoten met Edward Theuns, Laurens De Vreese, Thomas De Gendt, Floris De Tier en Kenneth Vanbilsen. Ook Pantano, Jungels, Trentin, Rojas, Lobato, Rui Costa, Roche en Bardet waren mee voorin. Maar al snel was er sprake van verbrokkeling in de ruime kopgroep van 27 renners.

Snipperdag in het peloton

Terwijl de kopgroep serieus uitgedund werd, hield het peloton een snipperdag waardoor de voorsprong al snel richting de 13 minuten ging. Thuisrijder Garcia ging in de finale er vandoor, maar kreeg later nog het gezelschap van Bardet, Roche en Rui Costa.

Er werd in de laatste kilometers vooraan getwijfeld en zo kwam er opnieuw een samensmelting. Het werd een sprint met een tiental renners. Garcia leek te gaan winnen, maar De Gendt ging er in de slotmeters nog heel vlot over. Na Lampaert en Armée een derde Belgische ritzege in deze Vuelta. Voor Lotto Soudal zowaar de vierde overwinning.

Alweer Alberto

Bij de favorieten kwam het spektakel opnieuw van 'El Pistolero'. Op 10 kilometer van de streep loste Contador een bommetje. Hij werd gelanceerd door een ploegmaat en wilde opnieuw tijd nemen met het oog op het podium.

In de afdaling hielp de geloste Theuns - niet de eerste keer deze Vuelta - Contador nog een beetje. Maar de Team Sky-brigade van Froome zorgde ervoor dat er toch niemand meer tijd won op de rode trui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties