Ploegmaat en boezemvriend van Wout Van Aert stelt doelen voor nieuwe seizoen: "Podium in klassementscross en WK-ticket"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ploegmaat en boezemvriend van Wout Van Aert stelt doelen voor nieuwe seizoen: "Podium in klassementscross en WK-ticket"

Bij Crelan-Charles zijn de meeste ogen de komende weken en maanden natuurlijk op wereldkampioen veldrijden Wout Van Aert gericht. Maar er is natuurlijk ook nog ploegmaat en goede vriend Tim Merlier.

"Mijn zomer is uitstekend verlopen", opent Merlier bij zijn team. "Ik had het gevoel dat ik iets minder begonnen was als vorig jaar, maar al snel reed ik een paar knappe resultaten bij elkaar. In de GP Zottegem had ik zeer goede benen, maar kon ik door pech niet meedoen voor de overwinning. De derde plaats in de Schaal Sels bevestigde dat ik klaar ben voor het veldritseizoen."

"De derde plaats in de Schaal Sels bevestigde dat ik klaar ben voor het veldritseizoen"

Merlier heeft ook enkele doelen dit seizoen. Ook al weet hij dat het moeilijk wordt om te winnen met enkele andere kleppers die ook crossen. "Deze winter is de ambitie om een paar keer het podium te halen. Een wedstrijd winnen is echter moeilijk omdat we toch wel met enkele absolute toppers zitten in het veldrijden."

Wanneer is het seizoen dan geslaagd voor Merlier? "Mijn seizoen zou geslaagd zijn als ik in een klassementscross het podium haal en ook een WK-selectie uit de brand zou kunnen slepen. In de wedstrijden die mij goed liggen wil ik natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen. Verder probeer ik dit seizoen te verbeteren in het aanhouden van lange krachtblokken", besluit Merlier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties