Uitdager van Van Aert en van der Poel: "Vorig jaar miste ik die paar procenten nog om mee te doen tot aan de streep"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Uitdager van Van Aert en van der Poel: "Vorig jaar miste ik die paar procenten nog om mee te doen tot aan de streep"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iedereen verwacht dit seizoen opnieuw een tweestrijd tussen de twee tenoren Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Maar er zijn natuurlijk ook enkele outsiders die kunnen meedoen voor winst. Een daarvan is Laurens Sweeck, die een prima zomer kende.

"Vorig seizoen kon ik diep in de finale een paar keer terugkomen op Mathieu en Wout, maar dan miste ik die paar procenten die ik nodig had om nog echt mee te doen tot op de streep", zegt Sweeck. "Dat wil ik dit seizoen graag vaker en beter doen. De goeie zomer die ik achter de rug heb, doet alvast het beste vermoeden."

"De goeie zomer die ik achter de rug heb, doet alvast het beste vermoeden"

De crosser uit Schriek stond er vorig seizoen meteen. Dat sterke begin van het seizoen wil hij de komende weken overdoen. "Goed starten vind ik belangrijk. Ik loop niet graag achter de feiten aan. In het verleden ondervond ik al dat het moeilijk is om een slechte start nog om te draaien."

Na de eerste weken zal er eind november een kleine pauze volgen voor Sweeck. "Ik wil liefst een heel seizoen op niveau presteren, maar eind november zal ik dit seizoen misschien wat gas terugnemen om dan weer op te bouwen naar de drukke eindejaarsperiode en natuurlijk de kampioenschappen", besluit Sweeck bij zijn team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties