Van Avermaet onder de indruk van jonge Belg: "Vooral de manier waarop hij won, sprak tot de verbeelding"

Redactie
| 0 reacties
Van Avermaet onder de indruk van jonge Belg: "Vooral de manier waarop hij won, sprak tot de verbeelding"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

BMC vaardigt twee Belgen af voor het wereldkampioenschap in het Noorse Bergen. Kopman Greg Van Avermaet krijgt er de hulp van Limburger en man-in-vorm Dylan Teuns, die er een erg sterke zomer heeft opzitten.

Hoe beleefde Van Avermaet de indrukwekkende zomer van zijn 25-jarige ploegmaat. "Ik volgde dat op tv, de Ronde van Wallonië ook van dichtbij", vertelt de olympische kampioen. "Ik won daar vroeger ook. Vooral zijn manier sprak tot de verbeelding. Met weinig tactiek, hij was gewoon de sterkste."

"Ik wist dat Dylan als groot talent sterk genoeg was om het als prof te maken en door te groeien"

"Ik ken Dylan al heel lang. Ik kwam altijd goed overeen met de jongerenploeg van BMC en heb veel contact met Rik Verbrugghe, die hem begeleid heeft. Ik wist dat Dylan als groot talent sterk genoeg was om het als prof te maken en door te groeien. Dat gebeurt nu. Ik vind het positief dat hij dat rustig kon doen. Hij had al mooie resultaten vooraleer hij dit jaar als derde finishte in de Waalse Pijl. Daar kijken de Belgen meer naar."

Van Avermaet weet als geen ander hoe belangrijk het is om te winnen. "En nu zit hij in een periode dat, als je een keer wint, alles veel makkelijker gaat. Hij mocht op bepaalde aankomsten zijn ding doen en zat in superconditie. Dan is zo veel winnen leuk. Als renner heb je zulke zeges nodig", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties