Wellens over 2017: "Vier zeges en toch kunnen zeggen dat je geen topseizoen kent, hoeveel renners kunnen dat?"

Redactie
| 0 reacties
Wellens over 2017: "Vier zeges en toch kunnen zeggen dat je geen topseizoen kent, hoeveel renners kunnen dat?"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ondanks dat het seizoen geen echte hoogvlieger was, kon Tim Wellens toch vier keer het zegegebaar maken in 2017. Binnen twee weken wacht voor de Limburger het WK in het Noorse Bergen.

Wellens wordt uitgespeeld als hulpje voor kopmannen Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet. "Natuurlijk heeft mijn seizoen hoogtes en laagtes gekend. Dit is niet het jaar waarop ik vooraf gehoopt had, dat geef ik toe", bekent Wellens in HNB. "Het had wat meer mogen zijn. Maar sinds augustus presteer ik wel weer op een constant, hoog niveau."

De Lotto Soudal-Belg won recent nog in de BinckBank Tour. En ook in het het begin van het seizoen schoot hij raak. "Ik heb vier overwinningen: twee in Mallorca, een rit in de Ruta del Sol en een rit in de BinckBank Tour - toch World Tour. Alleen al dat vind ik mooi: vier zeges en toch kunnen zeggen dat je geen topseizoen kent, hoeveel renners kunnen dat? Niet veel, dat zal ik je meteen zeggen."

'Betere waardes'

"Trouwens: vraag mijn trainer of Tim Wellens dit jaar een stap vooruit heeft gezet, en ook hij zal ja zeggen. Mijn waardes worden nog altijd beter. Ik heb dit seizoen bewezen dat ik nog altijd tot de betere renners van België hoor, dus vind ik het normaal dat ik ook op het WK ben. Even normaal als dat Greg Van Aver­maet en Philippe Gilbert kopman zullen zijn", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties