Wout Van Aert ziet Mathieu van der Poel als grootste concurrent, maar is op zijn hoede voor déze mannen: "De kloof zal kleiner zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wout Van Aert ziet Mathieu van der Poel als grootste concurrent, maar is op zijn hoede voor déze mannen: "De kloof zal kleiner zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe veldritseizoen schiet dit weekend uit de startblokken en dus is het uitkijken naar een nieuwe tweestrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Toch is die laatste op zijn hoede voor nog andere crossers.

Natuurlijk is van der Poel de grootste concurrent van Van Aert, maar onze landgenoot ziet nog rivalen. "Het is zeker een mogelijkheid dat we opnieuw heel wat duels zullen uitvechten", aldus de wereldkampioen in het veld. "Maar aan de andere kant zijn alle crossers sterk uit de zomer gekomen."

"Tim Merlier, Gianni Vermeersch, Laurens Sweeck, Toon Aerts,… Stuk voor stuk hebben ze mooie dingen laten zien. Mijn verwachting is dan ook dat de kloof kleiner zal zijn en als de kloof kleiner is zullen er spannende crossen aankomen."

"Dat Mathieu in alle klassementen zal meestrijden, zie ik niet als een voordeel"

Toch blijft van der Poel concurrent nummer één. "Maar ik denk dat het scenario dat Mathieu en ik de duels zullen uitvechten het meest voor de hand liggend is. Dat Mathieu in alle klassementen zal meestrijden, zie ik niet als een voordeel, omdat ik vorig jaar in januari ook met beide titels kon gaan lopen ondanks het drukke programma", besluit Van Aert bij zijn ploeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties