Conditie in stijgende lijn bij Van Avermaet met het oog op het WK: "Ik wilde hier graag winnen, maar..."

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Conditie in stijgende lijn bij Van Avermaet met het oog op het WK: "Ik wilde hier graag winnen, maar..."
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet kon Peter Sagan in Québec niet van zijn 100e zege bij de profs houden. Maar als de olympische kampioen één ding onthouden heeft van zijn wedstrijd, is het dat de vorm meer dan goed zit.

Net als vorig jaar won Sagan het eerste luik van de Canadese koersen. "De wedstrijd was erg vergelijkbaar met vorig jaar", aldus Van Avermaet na afloop. "Ik verloor het wiel van Sagan toen hij vertrok, maar ik had niet meer over hem kunnen gaan. Dus ik ben al bij al tevreden over mijn koers. Ik wilde hier graag winnen, maar tweede worden is zeker niet slecht."

"Met een beetje extra geluk had ik hier kunnen winnen"

De vorm van Van Avermaet zit dus goed met het oog op het WK in Bergen. "Ik ben blij met mijn huidige vorm. De ploeg heeft geweldig werk geleverd om me in een goede positie af te zetten en met een beetje extra geluk had ik hier kunnen winnen."

"Het was voor mij erg belangrijk dat er in de laatste kilometer nog heel wat kracht in mijn benen zat. Als je dan wint of niet, dat hangt af van details. Vandaag werd ik tweede maar hopelijk kan ik in Montréal het resultaat van vorig seizoen nog eens overdoen", doelt de BMC-renner op zijn zege van vorig jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties